PC DE LEIEHOEK
WOORD VOORZITTER

HET ONTSTAAN VAN PC DE LEIEHOEK

ERGENS ... ?

Ergens ... was er een dorp in Vlaanderen met een klein hoekje dat afwijkend was binnen een doorsnee gemeente.
Een lapje grond langs de kronkelende armen van een gouden rivier, op doek door talloze kunstenaars vastgelegd.
Dit hoekje noemde men : de Leiehoek.

Op de vlakke bodem van dit pittoreske plaatsje heb ik mijn leven gemaakt.
Hier komen wonen was voor de toenmalige inwoners op zich al een rariteit. En zie, na 45 jaar is dit hoekje nu nokvol bebouwd.

Negen jaar geleden vroeg NoŽl Croon - de huidige ondervoorzitter - of ik niet eens wou petanquen.
Vanaf die dag had ik de microbe te pakken.
Mijn hobby's van toen werden op wacht gezet en alles kwam in functie van het petanquen.
Ons eerste "matchkes" speelden zich af aan de kastanjeboom - gekend als de vrijheidsboom - waar we vier pleintjes ter beschikking kregen van de gemeente.
In 2010 volgde de eerste competitie. Petanqueclub De Leiehoek was definitief een feit. Sindsdien zijn we als de Leie: kronkelend,
mooi om naar te kijken, gezellig en vooral leuk.
In juli 2013 volgde de overstap naar een V.Z.W. dit omdat we van onze club geen spaarkas wilden maken en vooral om onze medemensen te laten meegenieten.
De club groeide en bleef groeien. Op dit moment hebben we 7 buiten- en 5 binnenterreinen. Ook dit jaar spelen 80 leden voor de titel.

Met 80 leden werd het maximum bereikt. Ondanks het feit dat zich steeds nieuwe spelers aandienen, werden we verplicht van een stop in te lassen.

De doelstellingen en activiteiten van onze club leest u ergens anders op de site.
Je kan ons steeds een bezoekje brengen en met eigen ogen zien wat we al verwezenlijkt hebben.

Zo zie je: het Leiewater doet ons bloeien en groeien.
Tot volgende keer !

Ander woordje van de voorzitter:
Om trots op te zijn !