VERSLAG WEDSTRIJDEN 27 oktober 2016 A-reeks

Dag sporters,
We zijn weer van start gegaan, en als je het mij vraagt een vrij eigenaardige start.
Door het feit dat ik regelmatig in het ziekenhuis vertoef, verwondert het me niet dat mijn verslag doorspekt is van dokterstermen. Moest je het soms niet verstaan, geef gerust een seintje.

Laten we beginnen met de eerste wedstrijd : Witte Kaproenen versus De Leiejongens.
De Witte Kaproenen zullen gedacht hebben, goed begonnen is half gewonnen! De Leiejongens leden waarschijnlijk aan accuute bloedarmoede, want het werd een 13 -0 droge eerste match. De tweede was iets beter, maar toch nog een 13 - 6 verlies. En de derde ging al helemaal de mist in met 13 - 2 droge cijfers.

Het Gulden Ei had helemaal geen medelijden met het team van Okra Grammene. Deze "patiënten" kregen een eerste verlies te slikken van 13 -6. Volgens Adrien konden ze deze zelfs gewonnen hebben. Het tweede was volgens Willy Dobbels te wijten aan onvoldoende gerstenatvitamienen of met de gedachten in Tenerife. In feite een overbodige wedstrijd met 13 -2 verlies. Bij het derde spel lagen de spelers één voor één verdoofd op de operatietafel en werd hen een 13 - 1 verlies aangenaaid!

Malpertuis had tegen De Pintenaars na de eerste wedstrijd een bloedtransfusie nodig. 13 - 4 op hun boterham. Chirurg Devos werd in de ploeg gegooid en de winstkansen vergrootten. Er werd gewonnen met 13 -2. Maar de derde partij, met wisselende kansen, eindigde toch met een 12 -13 winst voor De Pinte.

Duvelke 1 en 2 speelden onder elkaar een gelijk opgaande partij. Prima wedstrijd van Jo van Daele en een 13 - 12 winst voor Duvelke 1. Deze ploeg had geen doktersconsultaties nodig want wedstrijd twee werd ook met winst afgesloten: 13 -10. Met de moed in de orthopedische schoenen ving Duvelke 1 wedstrijd 3 aan, maar ademnood maakte het nog erger: terug verlies en dit keer met zware 13 -2 cijfers.

De Plakkers zetten alles op alles. Het slaappilletje bij De Leiehoek was gelukkig op tijd uitgewerkt om een 8 -0 achterstand nog om te buigen in een 8 - 13 winst. Maar bij de tweede partij was Leiehoek een hartaanval nabij. Ze kwamen niet in het spel voor en werden met 13 - 6 naar de toog gestuurd. Het derde spel schortte er iets, ik weet niet waar, maar met klamme handjes en heel veel zweet stond na een mum van tijd een 13 - 9 verlies op het scorebord voor de Leiehoek.!

Dan nog dit. Iedereen vraagt me steeds: "Voorzitter, hoe gaat het ermee?". Wel sinds gisteren heb ik positief nieuws of anders gezegd: het kon slechter! De dokter zei me: "Roland, geen probleem, je hebt de ziekte van Borluut!" Ik schrok en vroeg hem wat dat was. "Meer zak dan tuut," antwoordde hij mij. Ja, 't is niet erg, zeggen ze, maar ge zit er toch mee, hé!

Allez, tot de volgende!