VERSLAG WEDSTRIJDEN 3 NOVEMBER 2016 B-reeks

Prachtige avond, heel veel belangstelling, goede sfeer, gezellig warm en mooie wedstrijden.
En iets wat nog nooit gebeurde in de competitie: EZB op kop !
En van de nieuwkomers heeft zich niemand verveeld !

Diablos, nieuw in de reeks, speelde vol overgave om toch hun eerste puntjes binnen te halen. En dat lukte ook, ondanks het feit dat
de Groene Duivels in deze eerste wedstrijd sterk weerstand boden. Ik zeg altijd, wie 11 scoort kan gerust ook 12 scoren.
Darline deed het ook uitstekend alhoewel dit pas haar eerste wedstrijd was.
In de tweede wedstrijd speelden de Duivels vol overtuiging en lieten de tegenstander slechts 4 keer aan het stokje komen!
Maar in de derde partij terug omgekeerd: de "Spanjaarden" herpakten zich en de Duivels hadden blijkbaar genoeg om met 1 zege naar Sparta
te gaan.

De Prutsers speelden uitstekend tegen Los Amigos, alhoewel maar één spel werd binnengheaald. Stijn speelde als nieuwkomer een sterke
wedstrijd, maar ondanks 10 keer scoren kregen ze er toch 13 tegen hun oren.
Het tweede spel heb ik staan kijken en dacht dat hier niet meer dezelfde 3 Amigo's op het plein stonden. Ze kregen een veeg uit de pan: 13 - 3!
Soms vroeg ik me af: zijn dat geen Prutsers? ( Oei !!! )
Wedstrijd 3 leek een boksmatch. Plots zag ik een K.O. op het veld na een salto. Ja, wat een Du(i)vel met u kan doen!
Maar ondanks dat misstapje hielden de Amigo's het promille op peil om toch maar met nipte 13 -11 cijfers de zege binnen te halen.

De versterking bij de Blauwe Roos wierp z'n vruchten af, iets wat ik voorspeld had. Donald was eigenlijk nog niet op niveau,
maar Mark wist waar het butje lag. Eigenlijk ben ik blij verrast, want KDTC deed het verre van slecht. Delphine speelde een zeer
goede eerste wedstrijd. Ondanks alles moest Tennisclub Deinze toch de duimen leggen tegen een ploeg die wist waar de roos lag.
Tweede wedstrijd was een droom, maar kwam niet uit. Deinze trok maar twee keer aan het koordje.
Na wat peptalk van beide coaches toonden de nieuwkomers waartoe ze in staat zijn: namelijk regelmatig er ééntje winnen. Nadine dicteerde
de wet. Ze vloerden met 13-11 de blauwe. En vooral, door de dames werd ook het interieur wat opgefrist.

Dan hebben we Vl@s tegen de Leffekes. Thierry van Vl@s speelde perfect en ons Marleentje maakte het de bruintjes moeilijk.
Gerald en Stefaan lieten maar begaan en dachten zo maar aan de bak te komen. Niets leek minder waar! Bij zowel het eerste als
tweede spel was de slaapmodus nog ingeschakeld en dat was voor de ervaren kapitein van de Leffeks iets te veel van het goede. Ze speelde
echt een prachtige derde partij. Wat een vrouw toch doen kan, hé! Maar voor de eerste twee was het echter te laat. Eindstand 2 - 1 voor Vl@s!

En dan de headliner van de avond! Na zes jaar trouwe dienst aan deze competitie stond EZB zowaar voor het eerst op kop.
Driemaal winst tegen de Leiebreiers! Maar laat ons eerlijk zijn: de breiers lieten zich niet gemakkelijk afslachten, maar tegen een
patje in bloedvorm was geen kruid gewassen. Patje miste zelden doel en Arlette deed wat ze moest doen in deze wedstrijd: doelmatig pointeren!
Carmen haar vizier stond nochtans goed ingesteld, maar wat baat het als je niet dicht genoeg bijlegt? Heb ik altijd gehoord, maar in de duisternis
is er altijd een lichtpunt! ( Schoon gezegd toch, nietwaar!)

Allez tot de volgende. Maar eerst dit nog...
Ik ben deze week naar een rechtszaak geweest van mijn buurman. Hij zit nu reeds twee jaar opgesloten voor de moord op zijn vrouw.
We kennen een beetje de situatie: alle weken bingo, alle weken nieuwe mannen. Maar die rechter weet dat natuurlijk niet.
Zegt de rechter:"Jefke," - zo noemt mijn buurman - "Waarom heb je je vrouw doodgeschoten? Eerlijk zijn, hé".
Antwoordt Jefke:" Ik vond het gemakkelijker haaar dood te schieten dan alle weken nen andere vent! Peisde gij dat ik hier alle wken ga staan?"
Omdat hij reeds 2 jaar zat opgesloten, kreeg hij de vrijspraak.
Ik heb hem meegneomen naar huis en zag bij aankomst de postbode met een brief bij zijn dochter gaan.
Moest er weer wat zijn, ik hou je op de hoogte!

Saluutjes en tot de volgende,